Company Shuttle 2013

Posjet studenata Dukatu

Ove godine u sklopu IAESTE Croatia projekta „Company Shuttle“ pridružio nam se i Dukat, danas vodeća regionalna mliječna industrija, koja od 2007. posluje u Lactalis grupi, vodeće mliječne industrije u svijetu.

Posjet se održao 17.svibnja, kad su studente PBF-a i EFZG-a ljubazno dočekali, a posebno oduševljenje na licima studenata pojavilo se kada su na stolu uočili raznoliku ponudu Dukatovih mliječnih proizvoda, u kojima su svi pronašli nešto za sebe i tako opušteno krenuli u upoznavanje Dukata.

O Dukatovoj prošlosti i razvoju pričala je direktorica ljudskih potencijala, čime je dotaknula sve Dukatove uspjehe i nagrade. Razjasnila je i ponešto i samoj organizaciji Dukata, te posebno naglašavala obrazovanje mladih zaposlenika, od samog početka rada, u koje Dukat najviše ulaže. Studente ja također upoznala sa načinom na koji jednog dana mogu doći do posla u Dukatu, počevši već od jednostavnih studentskih poslova.

Potom nam se predstavila direktorica proizvodnje koja je studente upoznala sa svim vrstama njihovih proizvoda, te ih u nemogućnosti neposrednog upoznavanja sa pogonom, provela slikovito kroz neke segmente proizvodnje. Naglasila je i neke glavne probleme kod kreiranja proizvoda, poteškoće prevođenja u industrijsko mjerilo i slično.

Direktor marketinga upoznao je studente sa izazovom današnjeg tržišta da konstantno proizvode nove proizvode uz zaštitu i očuvanje kvalitete tradicionalnih. Upoznao ih je sa zadatkom kojeg su im pripremili, a riječ je o definiranju novog proizvoda, točnije mliječnog napitka, namijenjenog mlađoj populaciji za on-the-go konzumaciju. Kolege sa Ekonomskog fakulteta morali su osmisliti i oglašavanje toga proizvoda.

Stručnost, profesionalnost, predanost te poduzetnički duh odlike su Dukata koje su se ovim posjetom pokazale realnima i upravo se zbog njih nadamo daljnoj suradnji u sklopu ovog projekta.

Siemens Pliva