IAESTE - studenti za studente

IAESTE CROATIA je hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Punopravna je članica međunarodne asocijacije IAESTE koja djeluje pod načelnim okriljem UN-a i trenutno okuplja 86 zemalja članica.

IAESTE Croatia, kao samostalna članica, djeluje od 16. siječnja 1992., iako djelovanje u Hrvatskoj traje od 1952. godine (Sveučilište u Zagrebu). Svoje djelovanje temelji na odlasku hrvatskih studenata na stručnu praksu u inozemstvo te dolasku stranih studenata na stručnu praksu u Hrvatsku (po načelu reciprociteta). Razmjena posljednjih godina neprestano dobiva na kvaliteti, a kvantitativno se kreće oko 120 studenata godišnje.

IAESTE Croatia je partner brojnim uglednim domaćim tvrtkama pri pronalasku stranih studenata koji kod njih obavljaju stručnu praksu. IAESTE obavlja selekciju studenata, sređuje vizu, put, smještaj te organizira aktivnosti za studenta u njegovo slobodno vrijeme. Primanjem stranog studenta na stručnu praksu omogućuje se hrvatskim studentima odlazak na stručno usavršavanje u inozemstvu te se time neizravno pridonosi stvaranju visokokvalitetnog stručnog kadra u Hrvatskoj.

Pliva